Akoestisch spanplafond

Een akoestisch spanplafond is niet hetzelfde als een regulier spanplafond. Beide plafonds worden gemaakt van een polyester doek, welke onder het bestaande plafond wordt bevestigd. Echter heeft een akoestisch plafond een open structuur, waar geluidsabsorberende platen achter zitten die het geluid dempen. Meer informatie over een akoestisch spanplafond, de overeenkomsten én verschillen met een normaal spanplafond en de mogelijkheden en kosten vindt u hier.

Wat is een spanplafond

Een spanplafond is verlaagd plafond dat onder uw huidige plafond wordt gespannen. Het plafond wordt gemaakt van een kunststof doek dat op maat gemaakt wordt. Het doek wordt aan de uiteinden vastgemaakt met een speciale klemconstructie waardoor uw plafond er weer als nieuw uitziet. Een spanplafond komt in iedere gewenste kleur en stijl en past daardoor binnen iedere ruimte.

Daarnaast kent een spanplafond nog vele andere voordelen. Zo hoeft een spanplafond niet geschilderd te worden en is het onderhoudsvrij. Daarnaast is een spanplafond zeer snel te plaatsen, zonder dat het hak- of breekwerk vergt. Het monteren van een spanplafond is dus relatief snel voor elkaar in vergelijking met het plaatsen van een traditioneel plafond. Bovendien kunnen uw meubels gewoon blijven staan omdat het nauwelijks rommel geeft.

Akoestiek verbeteren in huis

Heeft u last van een vervelende nagalm? Bijvoorbeeld als u met iemand in gesprek bent of wanneer u tv aan het kijken bent? Dan kan een akoestisch spanplafond uitkomst bieden. Een akoestisch spanplafond is een vrij simpele ingreep die deze hinderlijke geluiden weg kan nemen. Het verschil tussen een standaard spanplafond en een akoestisch spanplafond is dat laatstgenoemde geluiden absorbeert, waardoor de nagalm aanzienlijk gereduceerd wordt of zelfs helemaal verdwijnt.

Hoe het werkt? Het doek heeft een oneindige hoeveelheid minuscule gaatjes, die zorgen voor de absorptie van het geluid. Deze gaatjes zijn met het blote oog niet waarneembaar. De binnenkant van het doek is voorzien van een laagje rubber, dit zorgt voor een betere geluidsisolatie. Indien gewenst kunnen we aan de binnenkant van het plafond ook nog een extra isolatiedeken aanbrengen.

Voordelen van een akoestisch spanplafond

  • Doordat een akoestisch spanplafond uit meerdere lagen bestaat – rubber aan de binnenkant en een extra isolatiedeken – wordt de ruimte automatisch beter geïsoleerd. U kunt dus op uw stookkosten besparen;
  • Een (akoestisch) spanplafond is ook heel geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers. Een spanplafond is altijd schimmelvrij, brandwerend en vergt weinig onderhoud;
  • Een akoestisch spanplafond verbetert de akoestiek in de ruimte behoorlijk;
  • Net zoals bij een standaard spanplafond, heeft u ook bij een akoestisch spanplafond de mogelijkheid tot het plaatsen van inbouwspots of led-verlichting.

Akoestisch spanplafond prijs

Wilt u de prijs van een akoestisch spanplafond weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 038 457 90 66 of mail naar info@spanplafondkopen.nl. U kunt ook het contactformulier of de chat gebruiken.